PROTOKOL ZA KORISNIKE

Molimo Vas da uzmete u obzir, da bez obzira koji program ili protokol se koristi, korisnik mora prvo da se navikne na Cefaly uređaj. Kao i kod svih drugih tretmana postoji efekat doze tj. potrebna količina leka da bi lečenje bilo efikasno. U slučaju CEFALY-ja se radi o intenzitetu.

Na početku seanse imate blagi osećaj golicanja, pa se jačina postepeno povećava tokom prvih 12 min. U tom periodu korisnik ima mogućnost da ograniči jačinu na nivou koji mu odgovara. Najbolji rezultati se postižu kada uređaj radi na maksimalnoj jačini, pa je zbog toga potrebno nekoliko uvodnih seansi da bi se korisnik navikao na jačinu koja obezbeđuje efikasnost. Moramo naglasiti da se radi o čisto psihološkoj granici, jer je moguće bez problema izdržati maksimalnu jačinu na kojoj Cefaly radi.

Programi i dinamika korišćenja u odnosu na tip glavobolje

Program 1: tretiranje bola

Program 2: prevencija napada

Program 3: anti-stres

Obična migrena

Cefaly obavezno treba koristiti kao prevenciju. Tokom 2-3 meseca treba svakoga dana odraditi 20-o minutnu seansu, a nakon tog perioda redukovati na 2-3 seanse nedeljno.

Migrena sa aurom

Cefaly obavezno treba koristiti kao prevenciju. Tokom 2-3 meseca treba svakoga dana odraditi 20-o minutnu seansu, a nakon tog perioda redukovati na 2-3 seanse nedeljno.

Oftalmička migrena

Cefaly obavezno treba koristiti kao prevenciju. Tokom 2-3 meseca treba svakoga dana odraditi 20-o minutnu seansu, a nakon tog perioda redukovati na 2-3 seanse nedeljno.

Transformisana migrena

Frekvencija i trajanje napada kod ovog tipa glavobolje mogu dostići tačku da bol postaje svakodnevan. U ovom slučaju Cefaly se koristi kad god je potrebno.

Menstrualna (hormonska) migrena

Koristiti Program 1 (program za napad) svakoga dana 3-4 dana pre početka menstruacije.

Post-traumatska glavobolja

Ako i dalje imate glavobolje više od tri meseca nakon traume najverovatnije se radi o tenzionim glavoboljama prednje strane glave.

Tenziona glavobolja prednje strane glave

Više od polovine pacijenata koji imaju redovne tenzione glavobolje mogu poboljšati svoje stanje iako Cefaly koriste samo kada imaju napad ( Program 1).

Hronična glavobolja

Kada su glavobolje veoma česte i najverovatnije izazvane preteranim korišćenjem lekova protiv bola, Cefaly se pokazao kao veoma koristan za prekidanje začaranog kruga. Može se koristiti kada god ima potrebe.

Mamurluk

Koristite Program 1 dva puta za redom. Pre kraja prve seanse, tokom 30 sekundi jačina se postepeno smanjuje.
.

Frontalni sinuzitis

Cefaly se koristi za tretiranje bola koji je u ovom slučaju simptom pa ENT terapija ostaje kao suštinska.

Koristite Program 1 jednom ili dva puta dnevno kada osetite potrebu.

Vaskularna ili klaster glavobolja

Dužina trajanja napada varira od osobe do osobe i može trajati od 20 minuta do 2 sata. Koristite Program 1 sve dok traje napad dokle god ima potrebe.

Oftalmološki herpes zoster

Koristite Program 1 za bol. Ako ima potrebe tokom 30 sekundi pre kraja seanse kada se jačina postepeno smanjuje pritiskom na dugme startovati novu 20-o minutnu seansu.

Trigeminalna neuralgija

Cefaly se može koristiti za tretiranje i esencijalne i simptomatske trigeminalne neuralgije.

Uznemirenost i stres

Možete koristiti Program 3, jednu ili dve seanse zaredom kada imate potrebu da se opustite ili da tretirate stres ili ga možete koristiti na redovnoj osnovi, za prevenciju.

 
RocketTheme Joomla Templates